18.9.08

Psykiatrisk pasient for en kveld

Helsedirektoratet har satt i gang en kampanje om psykiske problemer. Det kan kanskje være nyttig. Stigmatiserende holdninger overfor psykiske vansker fins overalt og kan til og med være en skikkelig festbremse:

En kunstner hadde brakt sitt verk i havn, og det skulle feires. En venninne av meg kjente ham og inviterte meg med. Jeg traff mange nye mennesker, og det ble spennende samtaler.

En time over midnatt brøt man opp. Men siden det var mye drikkevarer til overs, ville kunstneren gjerne fortsette festen hjemme. Min venninne sa jeg burde bli med. Siden jeg hadde skravlet så mye den kvelden at jeg nesten hadde glemt å drikke, slo jeg til.

Det ble det kjedeligste nachspielet jeg noen sinne har vært på.

Noen i selskapet jobbet med psykisk helse, og dette ble raskt det store samtaletema. Jeg fortalte at jeg hadde gått hos psykolog, og hadde mye å si om terapi og psykiatri.

Flere støttet meg i mine meninger, det var ikke det. Men jeg ble satt i bås.

Jeg fikk ett glass vin, med det samme vi kom til leiligheten. I løpet av de påfølgende timene skjenket verten i gjestenes glass i ett kjør. Men mitt ble stående tomt etter at jeg hadde drukket det første. Det var snodig å se på hvordan den oppmerksomme vert hr. Kunstner fylte på glassene i runde etter runde, men alltid hoppet over mitt.

På veien hjem spurte min venninne hvordan jeg hadde hatt det. Jeg svarte, som sant var, at jeg syntes jeg hadde fått dårlig forpleining og at jeg ikke var lite sjokkert over at en utpreget kritisk intellektuell kunne være så til de grader fordomsfull.

Men, sa jeg, dersom du inviterer meg med hjem til hr. Kunstner en annen gang, så tar jeg med meg ei magnumflaske i veska.

I denne serien:Innvandrer for en dag
Hore for en dag

2 kommentarer:

Marian sa...

Blev du nogensinde invitert igen??? Hvor jeg dog bare håber, han læser din blog!

Sigrun sa...

Nei, Marian, det ble jeg ikke!
Men det kan godt være at han leser bloggen min. Tror nemlig at han vet at jeg blogger.

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed, enten i kommentarfeltet eller via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få nye kommentarer/svar på din kommentar tilsendt på e-post. Du kan også abonnere på nye kommentarer via RSS ved å klikke på lenken nedenfor.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.