5.10.15

Mye faglig kritikk mot pakkeforløp i psykisk helsevern

Morgenbladet har de siste ukene hatt debatt om pakkeforløp i psykisk helsevern. Den startet med kronikken Likeverd på samlebånd av legene Henrik Vogt og Andreas Saxlund Pahle. Et kritisk innlegg av to danske psykiatere og en psykolog fortalte om erfaringer i Danmark, som er helseministerens forbilde i denne saken. Psykologspesialist og avdelingsleder ved Stangehjelpa, Birgit Valla, kjenner de faste leserne av denne bloggen. Hun hadde innlegget Det er greit å ta feil i Morgenbladet. Sist helg hadde fire førsteamanuenser ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo, et innlegg der om psykoterapiforskning.

Dette var noen av innleggene som har stått i Morgenbladet. Henrik Vogt har laget en samleside over innlegg om pakkeforløp i ulike medier.

Jeg er kjempeskeptisk til pakkeforløp. Siden pakkeforløpsterapi skal ta utgangspunkt i hvilken psykiatrisk merkelapp brukeren har fått, undres jeg på om en med diagnosen PTSD etter en trafikkulykke og en med samme diagnose etter 10 år med incest og/eller barnemishandling, skal få omtrent like lang terapi. I Danmark, som Høie viser til, er standarden for denne diagnosen 15 timer med psykoterapi. Tror de virkelig at det monner for tidlige interpersonlige traumer? Jeg har en bakgrunn med slike traumer fra jeg var 3 år eller mindre og til jeg var i tenårene. Jeg trenger ofte lang tid bare for å bli trygg i relasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post