2.1.15

Blogging på e-post

Den mest lettvinte måten å skrive blogginnlegg på, er å bruke en funksjon som heter Mail2Blogger. Med den kan man sende innlegg til bloggen på e-post, slik at man slipper å gå inn på selve bloggen for å skrive.

Innstillinger
Gå til Innstillinger, så Mobil og e-post. Under E-post velg Publisering via e-post.

Deretter må man lage en egen e-postadresse til bloggen. Om jeg har e-postadressen sigrun@outlook.com, vil e-postadressen til bloggen min begynne med sigrun. og slutte med @blogger.com. Så velger jeg noen bokstaver til å sette mellom sigrun. og @blogger.com, la oss si at jeg velger å bruke navnet på naboens hund. E-postadressen min til bloggen blir da sigrun.ludo@blogger.com.

Til slutt krysser man av for om innleggene skal publiseres umiddelbart eller lagres som kladd:


Skrive innlegg
Skriv et blogginnlegg i en e-post. E-postens Emne blir blogginnleggets tittel. Send.

Aberet med e-postblogging er at innlegget ikke får etiketter, og det er jo litt dumt, for da blir det vanskeligere å gjenfinne innlegg om bestemte emner i framtiden. Men "problemet" kan løses ved at man "stikker innom" bloggen litt senere og lager etiketter til de siste innleggene man har skrevet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post