3.12.14

Deprimerte religiøse, alternativt religiøse, og religiøse psykologer

Her følger lenker til to nye podkaster jeg kan anbefale. Den ene ser religion innenfra og søker å svare på spørsmålet "Hvordan oppleves Gud når den troende er deprimert?"
Den andre podkasten er en samtale med en stipendiat ved Universitetet i Bergen som forsker på alternativbevegelsen. Religionsvitere har et mye videre perspektiv på religiøse ytringsformer enn de fleste andre aktører som vi hører i den offentlige debatten.
Så tar jeg med en tredje podkast også, som ikke er ny, men fra 2010, der tre danske psykologer - en kristen, en buddhist og en muslim - snakker om hvordan de lar seg inspirere av sin tro i terapeutrollen. Et innenfraperspektiv som kanskje er mest interessant for dem som selv jobber i hjelpeyrker? I et klientperspektiv fant jeg den lite relevant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post