16.11.14

Tips til deg med en lukket blogg

Når du lager lenke til en annen blogg eller nettsted, kan den andre bloggen se url-adressen din, og dermed også tittelen på innlegget ditt, og det gjelder selv om du har en lukket blogg. Det er kanskje ikke alltid like kjekt?

La oss si at naboen din Petter har en åpen blogg. En dag skriver han et innlegg der som provoserer deg veldig. Du synes han er en skikkelig mannssjåvinist, og setter deg ned og skriver et innlegg i den lukkede bloggen du har, for å høre om venninnene dine mener det samme som deg.

Den lukkede bloggen har url-adressen http://determinblogg.blogspot.no. Du gir innlegget tittelen Petter er helt dust, og så lenker du til Petters blogginnlegg, slik at de andre kan få lese det.
  
Da vil Petter, som kjenner deg litt og derfor vet at du skriver i den lukkede bloggen, kunne se at du eller en av de andre i bloggen mener at han er en dust, fordi bloggadressen som lenker til hans blogg, vil være http://determinblogg.blogspot.no/2014/11/petter-er-helt-dust.html. Men det ønsker du jo ikke, for du treffer Petter titt og ofte når du er på vei ut eller inn. Heldigvis fins det en måte å jukse på, slik at du kan lage en nøytral eller positiv url.

Når du har skrevet blogginnleggets tittel, klikk på "Fast link" til høyre for boksen du skriver i. Da kommer det automatisk til syne en url-adresse basert på blogginnleggets tittel.
Velg "Egendefinert fast link" og skriv inn teksten som du vil ha i blogginnleggets url-adresse, for eksempel blogginnlegg-med-viktig-budskap - og innleggets adresse blir da http://determinblogg.blogspot.no/2014/11/blogginnlegg-med-viktig-budskap.

Trykk på Ferdig.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post