21.6.13

Wenche Blomberg fyller 70 år

Foto: Wikimedia Commons/GAD
Forfatteren og kriminologen Wenche Blomberg fyller 70 år på søndag.

To av hennes bøker som er godt kjent blant psykiatriinteresserte og -kritiske, er For døve ører og Karoline og vitenskapen, som begge kan leses digitalt hos Bokhylla/Nasjonalbiblioteket.

Blomberg har vært gjesteskribent i Tidsskrift for Den norske legeforening. Boka Galskapens hus ble også anmeldt i tidsskriftet.

Nå er det "hundre" år siden jeg har lest Blombergs bøker, men jeg glemmer aldri da jeg ville gi et eksemplar av For døve ører - med undertittelen Vold- og maktofrene, psykiatrien og den store taushetsplikta - til den fæle psykologen jeg hadde, for å vise ham at jeg ikke var den eneste som var kritisk til det som ble kalt hjelpeapparatet. Jeg hadde allerede lest boka, men hadde nylig fått et gratis eksemplar på en konferanse jeg var på om seksualisert vold. Men så ville ikke psykologen ha den! Det eneste han sa om boka - ikke uten en viss forundring, mener jeg å huske - mens han bladde i den, var at den "er jo utgitt på et seriøst forlag". Bibliotekarklienten hans nikket og sa seg enig i at Gyldendal var et bra forlag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post