16.6.13

- Bedre å jobbe traumet av seg

For et par uker siden postet jeg et lite innlegg om det NAV kaller lettere psykiske lidelser. Jeg avsluttet det med: "For alt jeg vet kan det være flere med den lettere tilstanden PTSD som ble sykmeldt etter terroren 22. juli, i stedet for å få informasjon om at for dem er arbeid den beste medisinen".

Det hadde jeg nok rett i. I lørdagens Dagbladet Magasinet er det et intervju med Utøya-overlevende Adrian Pracon om livet etter terroren og erfaringer med helsevesenet. Han fikk ikke hjelpen han trengte etter terroren, og da han så møtte veggen, trengte han ikke trygle legen sin ved mer enn fire anledninger før han fikk en sykmelding. Legen mente, forståelig nok, at det var bedre å jobbe av seg et sånt lettere terrortraume. Dessverre kan jeg ikke få anbefalt denne legen til mine lesere, for jeg kjenner ikke det kloke menneskets navn. (Skjermdump fra YouTube)

Intervjuet med Adrian Pracon i Magasinet anbefaler jeg imidlertid gjerne. Jeg er overbevist om at hans åpenhet som overlevende kan lære folk mer om psykiske traumer enn utallige oppramsinger av kriteriene på diagnosen PTSD, som etter 22. juli ble servert oss daglig i alle landets aviser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post