2.7.12

Sommerlektyre

Hjertets kar av Benoîte Groult er en kjærlighetshistorie over alle grenser: sivilstand, og sosial såvel som geografisk avstand. Et spennende litterært prosjekt om en annerledes elskov, helt borte fra det vanlige livet med rutiner, forpliktelser og hverdag. Jeg er ikke sikker på om boka lykkes i å overbevise om at lidenskapen er så total som den foregir å være, men det kan jo være noe lureri der som jeg ikke har skjønt.
Magikeren av John Fowles er det definitivt lureri, spesielt på slutten. Men for en fascinerende bok (i alle fall før du nærmer deg slutten. Skulle likt å høre hva Daniel Kahneman sier om leseropplevelsen av boka. Hvem er Kahneman, sa du? Kjøp det siste Morgenbladet!). Drøm deg bort fra norgesværet: "Det enestående middelhavslyset, et landskap krydret med havsalt og timian - og jeg lover, etter fullført lesing vil du brenne av lyst til å gå turer gjennom sølvskinnende olivenlunder og i åser kledt med duftende pinjetrær før du bader i bukter der vannet ligger "som et turkis perleteppe"." - Jan Kjærstad
Da Nietzsche gråt er skrevet av psykiateren Yrvin D. Yalom, og du kan lese om den på Karoline Julianes blogg.
Elskeren av Marguerite Duras er fra en ung jentes oppvekst i Indokina under kolonitiden på 1920-tallet. På en reise over Mekong-floden møter hun en styrtrik kineser. De blir elskere til tross for at de er klar over at forholdet er dømt fra begynnelsen av. Boka inneholder elemementer fra forfatterens eget liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post