5.7.12

Innlegg om medienes gale-hets

Jeg har et lite innlegg i helgens Morgenblad: «Syk og gal».

2 kommentarer:

  1. Flott, Sigrun!

    SvarSlett
  2. Bonivard11.7.12

    Her er jeg faktisk litt uenig. Det er ingen tvil om at det har vært mye uvettig språkbruk om dette temaet både før og ikke minst etter 22. juli, men jeg synes ikke nødvendigvis man skal være i harnisk over språkbruken "galskap" om ABBs handlinger og motivasjoner. Det er ganske mange som har uttalt variasjoner av: "Uansett hviliken psykiatrisk eller strafferettslig diagnose som ABB får, så er han åpenbart klin hakke gæren i den folkelige betydningen av ordet".
    Dette blir selvsagt en nokså subjektiv tolkning, men jeg mener at det å omtale 22. juli-terroren som "galskap" nettopp kan bidra til å trekke et klart skille mellom adferd som er 'vannvittig' i en moralsk/etisk/filosofisk forstand, og på den annen side folk som har psykiske lidelser, og som nettopp ikke (bør) omtales som 'gale' i normal offentlig debatt. 'Psykiske lidelser' og tilsvarende begreper bør nettopp forbeholdes det store flertallet som sliter med slike problemer, og ikke utvides til å omfatte rene terrorhandlinger som heller bør betraktes som kynisme eller ondskap (litt avhengig av hvilken sakkyndigrapport man legger til grunn, selvfølgelig).

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post