30.4.12

WSO kritiserer NRKs serie Status Norge

Landsforeningen We Shall Overcome, WSO, reagerer på NRKs serie Status Norge som handler om sikkerhetspsykiatri, og har etter henvendelser fra flere medlemmer tatt kontakt med NRK. Leder Mette Ellingsdalen skriver:

WSO har fått tilbakemelding fra flere av medlemmene på programmet NRK sendte 26. april, Status Norge, fra Regional Sikkerhetsavdeling ved Dikemark sykehus.

Ensidig og ukritisk informasjon:
Mennesker diagnostisert med alvorlige psykiske lidelser, og som holdes innesperret på lukkede avdelinger, er en gruppe som i stor grad har blitt usynliggjort og tiet i hjel og som har minimal mulighet til å fortelle sin versjon av historien. Flertallet av pasientene ved regionale sikkerhetsavdelinger i Norge er ikke dømt av rettsvesenet, men kun skjønnsmessig vurdert i psykisk helsevern.

Les resten på WSO-bloggen http://wsoforening.blogspot.com/2012/04/wso-kritiserer-nrks-serie-status-norge.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post