21.4.12

Terror, traumer og fasader

"I stort sett alle artiklene jeg har sett i de forskjellige avisene siden rettssaken har startet har flere AUFere stått fram og fortalt om sine inntrykk av rettssaken. De fremstår som tøffe og modige.

Og budskapet er ofte slik: "Han skal ikke få ødelegge for oss." Det samme gjelder mine møter med AUFere i og utenfor tingretten, budskapet er det samme. Det er tøft å være der, men håndterbart. Og gjerningsmannen skal ikke få påvirke meg lengre.

Men er det egentlig så enkelt?"

Les blogginnlegg fra 19. april i bloggen "Oppgjørets time. En blogg om hvordan det er å leve med 22. juli rettssaken" http://rettssaken.blogspot.com/2012/04/en-ndvendig-pause.html

via @Kultursjokkert

4 kommentarer:

 1. Takk for denne lenken, Sigrun.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fortsetter med noe jeg har spart på fra 1990 - et sitat fra en katastrofepsykiater etter ulykken i Måbødalen: "Det handler ikke om å fjerne sorgen og smerten, ikke engang å lindre den, og slett ikke finne en mening med den. Maktpåliggende for oss var å få pårørende og skadde over fra sjokkfase til reaksjonsfase, fra lammende uvirkelighet til smertefull bearbeidelse. Blir man værende for lenge i sjokkfasen, utvikles raskt symptomer som kan vare i måneder og år: Fjernhet, angst, irritabilitet, initiativløshet, vonde og plagsomme minner, søvnvansker, frykt for egne reaksjoner og isoleringstendens."

   Er denne kunnskapen tapt til fordel for benektelse: Ikke være offer, ikke la seg knekke ... som om det er noe vi kan velge?

   Slett
 2. Gitty27.4.12

  Hei! Her er noen få veldig interessante artikler som bl.a. diskuterer begrepet "offer":

  1) Fjellstrom "On victimhood": http://people.su.se/~rfjel/Fjellstrom/Sats_3_1_Fjellstrom.pdf
  2) Tietjens Meyers "Two Victim Paradigms and the Problem of "Impure" Victims": http://www.humanityjournal.org/humanity-volume-2-issue-2/two-victim-paradigms-and-problem-impure-victims (bak betalingsmuren dessverre)
  3) Rorty "Human rights, rationality and sentimentality": http://books.google.no/books?id=h005MSk4BNcC&pg=PA67&dq=Human+Rights,+Rationality,+and+Sentimentality+rorty&hl=en&sa=X&ei=xr2aT5O2EMyP4gS5laCXDw&ved=0CC4Q6AEwAA#v=onepage&q=Human%20Rights%2C%20Rationality%2C%20and%20Sentimentality%20rorty&f=false

  SvarSlett
 3. Takk, Gitty. Fjellstrøm har jeg lest (og lenket til) tidligere, men ikke de to andre.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post