17.4.12

Hetsing av folk med personlighetsdiagnoser på Twitter

På Twitter er hetsingen startet om personer som har fått en personlighetsdiagnose. En vet jeg med sikkerhet jobber i psykiatrien. Det snakkes om "borderline psykopater som går fritt iblant oss" blant annet, og med hashtaggen #ABB.

8 kommentarer:

 1. Anonym18.4.12

  -Annabella-

  Har ventet på det! Er ufattelig mange mennesker som ønsker å uttale seg uten å sette seg inn i fakta.

  Ser ut til at mange ønsker å hevde seg selv som "friske" i enhver sammenheng, og tror at det legetimerer å tråkke på andre.

  Jeg har ingen slik diagnose, men tro meg; Det har vært fokus på nettopp personlighetsforstyrrelser ved all kontakt med helsevesenet. De vil visst at jeg skal være det av en eller annen grunn.
  Dette forvirret meg før fordi jeg innerst inne trodde at fagfolk var opptatt av fakta.
  Har jo lært at slik er det ikke.

  Mange er ikke klar over smerten ved dette fokuset og i verste fall diagnostisering av personlighet.
  De fleste som blir utsatt for slik behandling har blitt påført fryktelige påkjenninger og ofte fra "dyssosiale" mennesker.

  Man ser jo under ABB- rettsaken hvor forvirret fagfolkene blir av slike mennesker.
  Når man forsøker å formidle hvorfor man reagerer som man gjør, fordi man selv har vært offer for et lignende menneske som ABB blir man bare avfeid.
  Lurer på om fagfolkenes forvirring i forbindelse med ABB handler om at de selv også lider av forstyrrelse?

  Ofrene for farlige mennesker blir satt i samme bås som de farlige.
  Jeg har alltid vært kritisk til diagnostisering av normale reaksjoner etter traumer.
  Ser også nå at det er viktig!

  Nå er det bare å vente på om en eller annen innen fagmiljøet vil belyse dette.
  Må vente evig antagelig.
  Kan vel like greit slutte å ha noen forventinger om noe som helst.

  SvarSlett
 2. Takk for kommentaren.
  Lenke til innlegg i bloggen til en rettspsykolog om at psykologer med psykopatiske trekk oftest diagnostiserer pasienter som psykopater: http://forensicpsychologist.blogspot.com/2011/03/psychopathy-rorschach-test-for.html

  SvarSlett
 3. Mille18.4.12

  Høres ikke bra ut.

  Og når fikk ABB diagnosen borderline...?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det lurte jeg også på, Mille. De kunne ikke engang stå for det de skrev, for de kom med øksekaft-svar da de ble konfrontert i går.

   Jeg er rasende i dag, rett og slett. Synes fagfolk faktisk burde bry seg om stigmatisering i det offentlige rom når den er en konsekvens av diagnosene de setter på folk.

   Slett
  2. Mille18.4.12

   Mener jeg leste "nå må vi huske at det AAB gjorde ikke er representativt for hvordan de fleste med paranoid schizofreni er!". Sikkert som har fått diagnosen narsissistisk personlighetsforstyrrelse som ikke er helt fornøyde nå, men hører vi noe om det? Jeg kan i alle fall ikke huske det her og nå.

   Og ang. linken din over. Hadde en grusom psykiater som beskrev meg som bl.a narsissistisk da jeg var 18. Han er viden kjent blant kollegaer og pasienter for å ha et oppblåst selvbilde og opphøye seg selv halvveis til Gud. En annen behandler sa rett ut til meg at han selv har narsissistiske trekk. Så det var rette rævva som feis! ;-) Er det ikke det som kalles overføring? Hehe!

   Slett
 4. Skarpt observert, Mille, det har ikke vært noe tilsvarende om nars. pf, nei, som det var med den første diagnosen.

  SvarSlett
 5. Anonym19.4.12

  Psykiatere (og psykologer) hetser folk når de klassifiserer personligheten deres som "forstyrret". Å diagnostisere/avviksforklare/sykeliggjøre folks følelser, tanker og personlighet, er en grov integritetskrenelse, det er en forkastelig og skadelig praksis.

  SvarSlett
 6. Nå driver den ene av disse hetserne, som har jobbet i tre år som ufaglært i psykiatrien og derfor føler seg som psykiatriekspert i forbindelse med rettssaken, og uttaler seg med skråsikkerhet om sakkyndighetsrapportene, basert på egne erfaringer fra psykiatrien.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post