21.4.12

En ny normalitetsforståelse

Sjokk og vantro lammer nå psykiatere og psykologer verden over, etter at det tirsdag denne uken ble kjent at de fleste mennesker oppfyller kriteriene til en eller flere psykiatriske diagnoser. Kategoriene normalt og unormalt er dermed helt snudd på hodet. http://discovermagazine.com/2012/apr/08-numbers-majority-minors-face-mental-illness

11 kommentarer:

 1. Akkurat som jeg trodde. Hvis alle hadde gått til psykolog, ville de fleste, under gitte omstendigheter, fått en diagnose.

  SvarSlett
 2. Anonym21.4.12

  -Annabella-

  Kanskje fagfolkene innser at også de ville oppfylt kriteriene?
  Noe man selvsagt ikke skal se bort fra.

  SvarSlett
 3. Dette skremmer meg:

  “We have to destigmatize the idea of mental disorder,” she says. “We shouldn’t be surprised that the brain has problems, just like the rest of the body.”

  SvarSlett
 4. En av disse utallige amerikanerne som er på jordet i synet på etiologi og stigma.

  SvarSlett
 5. Anonym23.4.12

  Behovet for å sette mennesker i forskjellige diagnosebåser kan vel lett karakteriseres som behovet for kontroll. Som igjen kan være tegn på personlighetsforstyrrelse. Hva fører leger videre inn i studier av psykiatri? Eller hvorfor velge å studere psykologi? De fleste har vel da i utgangspunktet behov for å forstå seg selv og andre, og få kontroll med eget liv -og egen familie? :-)

  SvarSlett
 6. Hvorfor er de så sjokkerte? Dette har da vært kjent i mange tiår. Velkommen etter, sier jeg, jeg kan ikke dy meg.

  SvarSlett
 7. gamle ugle, det med sjokket var bare en slags ironi fra min side. Men jeg lyktes visst ikke helt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, jeg ante vel det. Men allikevel, hvilke holdninger finnes "der ute"? Er ikke helt sikker på om ikke ordene dine kan avironiseres rundt omkring.

   Slett
  2. De kan ikke fortsette å snakke om psykiske lidelser som avvik i fremtiden, nei.

   Slett
  3. Ja det var det da. I grunnen er det lite som forundrer meg, etter hvert, av historieløshet og - ja jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det - "blindhet"?

   Slett
 8. Anonym24.4.12

  En ny normalitetsforståelse
  Enig! at de IKKE kan ikke fortsette å snakke om psykiske lidelser som 'noe' avvik- det kan være mye oppklaring i 'dette' ,men tiden vil vise hvor langt inn i logikken den traff fagfolk og myndigheter. nåkså normalt at 'hjernen' kan bli 'syk' som resten av 'kroppen'.

  ms.mess

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post