27.4.12

Bare folk med enkelte diagnoser det er ok å stigmatisere

I dagens Morgenbladet skriver Lena Lindgren: "Den siste uken er autisme, nærmere bestemt Asbergers syndrom, blitt lansert som en nøkkel til å forstå Anders Behring Breivik... Det er to grunner til ikke å lansere teorien: For det første fordi autisme, sammen med adhd, er en diagnose som har eksplodert i omfang de siste tiårene. Det kan virke stigmatiserende for rundt 50 000 nordmenn, en gruppe som fra før har nok av utfordringer. For det andre fordi vold er atypisk for autister..." http://morgenbladet.no/samfunn/2012/massemorderens_smil

Mennesker som har fått schizofrenidiagnose eller personlighetsdiagnose, er det det derimot greit å stigmatisere. Tenker Lena Lindgren at de er så stigmatisert fra før at de har vennet seg til å være det?

1 kommentar:

  1. Hva som rører seg inni hodet til Lena Lindgren bli vanskelig å rekonstruere, men kanskje Pater Einar Kringlen kunne tre støttende til.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post