2.2.12

Pinlig "opplysningsprogram"

Har borgeres forhold til sæd noe i offentligheten å gjøre?

Hva med angst for å bli homofil? Er det farlig å være homofil?

TV 3s "opplysningsprogram" om psykiatrisk behandling har overskredet grensen til det private.

3 kommentarer:

 1. Gambetti2.2.12

  Jeg synes det meste med dette programmet blir veldig billig og vulgært. Så bare noen minutter av det første.

  Men dette er egentlig et alvorlig tema og fortjener å bli behandlet seriøst. Det er ikke nødvendigvis privat, for problemet er så gjenkjennelig og generelt, det er bare at ingen snakker om det.

  Jeg tenker at hvis man har en alvorlig sykdom som hindrer deg mye i dagliglivet, da går det utover alt mulig. Og også kjærlighetslivet. Ikke minst det.

  De som har sykdom som går over veldig lang tid, de får da spørsmål om hvorfor de ikke har funnet seg noen partner. Ofte kommer spørsmålet fordi sykdommen ikke er synlig utenpå, så det er ikke helt opplagt hvorfor noen er såkalt 'single'.

  Samfunnet er jo komplett sexfiksert, og de homofiles rettighetskamp har tatt mye plass i samfunnsdebatten. Når for eksempel en mann lever over lengre tid uten å være i noe forhold, er han da skjult homofil? Hvis han benekter homofilitet, er han da homofob, har han noe mot det? Hvis samfunnet mistenker at han er homofil, og han selv mener at han ikke er det men ikke lever med en kvinne, er det ikke da noe galt med ham?

  Valgene blir umulige i denne situasjonen. Inkompetent heterofil og svikt av mannsrollen, benektende homofil som ikke har integritet, sytende og negativ syk som skal poengtere hvor inngripende sykdommen er, stenge seg helt av fra omverdenen for å beskytte sine egne valg og tanker

  Så poenget mitt, er altså at folk projiserer fordommer på andre. De gir dem lett fordommer de ikke har. Eller så tar de fra dem identiteten sin. Seksuell identitet er en viktig del av den totale identiteten. Eller de pirker borti ting som de ikke har noe med, rett og slett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i tema er viktig. Men synes det er galt av terapeuter å utlevere slike ting hos sine pasienter.

   Slett
 2. S.S.5.2.12

  Nei, det er ikke farlig å være homofil. Men det er hele poenget med angst. Angst er irrasjonelt.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post