11.12.11

I dag har jeg lært noe nytt

Siste nytt fra diagnosefronten:

Psykiatere er ikke kompetente til å stille psykiatriske diagnoser; det er det psykologer som er. Det mener psykologen Johan Cullberg, som selv har klart å få et professorat i psykiatri. Jeg antar nyheten får applaus hos Norsk Psykologforening.

Når det gjelder feildiagnostisering i psykiatrien, så er problemet ved det at det kan gi Norge et dårlig rykte i utlandet.

Fint å få oppklart ting. Takk til Nordens nyheter.

1 kommentar:

 1. Gambetti4.1.12

  Norge har fostret en massemorder som har tatt livet av 77 mennesker. Med tanker om rasekamp og kulturforræderi som utgangspunkt. Som er stolt av det han han har gjort.

  Men klart, det er viktig å påpeke at vi ikke har hatt en psykolog på panelet i den rettspsykiatriske undersøkelsen. Det er nettopp det som skader Norges omdømme i utlandet. Det er klart som dag.

  Hvor navlebeskuende er det mulig å være også for dem som driver med noe så viktig som mental helse?

  Visstnok så kan "Norges rykte som forskningsnasjon...få riper i lakken på det internasjonale forskningsområdet". Når alle andre tenker på dem som har fått en kule i pannen, så burde kanskje riper i lakken ikke være så viktig, eller?

  Vel, jeg lærte også noe da. Akkurat som deg.

  Godt artikkeltips!

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post