1.11.11

Sjokktall om utbytte av psykoterapi

Ca. 50 % av pasienter i vanlig psykoterapeutisk behandling oppnår ingen forbedring
Ca. 10 % av pasientene blir dårligere av psykoterapeutisk behandling

Effektforskning på terapi med direkte tilbakemelding til terapeut og pasient ved Ingunn Amble
Foredrag på Najonal konferanse om psykisk helse, 17.- 18. oktober 2011, Oslo Kongressenter

3 kommentarer:

 1. Takk for at du deler Sigrun.

  SvarSlett
 2. Da jeg var 15 år ble jeg utsatt for seksuelle overgrep, jeg hadde fra før opplevd mobbing siden jeg startet barneskolen. Kort sagt det tippet skikkelig over for meg. Jeg var en gjennomsnitts elev, som klarte meg greit på skolen. Helt til jeg som 17 åring (17 år og 9 måneder) begynte i behandling. Jeg ser på karakterutskriftene fra VGS at alt snudde seg da jeg begynte i behandling. Karakterene sank noe enormt, og bare 3 månder ut i behandlingen fikk jeg mitt første møte med akutt lukket psykiatrisk post. Et år ut i behandlingen forsøkte jeg å ta mitt eget liv for første gang. De tre årene med psykoterapi ødela mye, ikke misforstå meg; jeg er kjempe glad i psykologen min og angrer i grunnen ikke på årenen ibehandling, men jeg savner struktur i behandlingen.

  Nå har jeg hatt ca. 2 måneder med DBT (Dialektisk Atferds Terapi) og jeg ser resultater allerede. Det føles fantastisk, men også skremmende å se at det er en behandlingsform der ute som virker for meg. Kan kort si at jeg har fått igjen litt av troen på at livet er noe for meg.

  SvarSlett
 3. Jeg har gått i terapi 1 gang i uken i 3 år nå. Terapauten mener jeg har fått det bedre. Men, jeg, føler det er nesten tvert om. Men han nar nok rett, hva vet jeg om hvordan jeg har det, jeg er jo ikke psykolog.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post