14.11.11

Når rettspsykiaterne leverer sin rapport

Jeg lurer på hvordan det vil bli den dagen rettspsykiaterne leverer sin rapport, for de tusener av nordmenn som har samme diagnose(r) som terroristen får. Selv om de ikke har tatt livet av noen, kan det vel tenkes at det skaper sterke reaksjoner å bli plassert i samme kategori som denne personen?

Nå har jo mange som har fått psykiatriske diagnoser opplevd dette flere ganger før, men denne saken er likevel spesiell. Jeg selv trodde ikke at jeg skulle få reaksjoner etter 22. juli, siden jeg ikke var direkte berørt, men jeg tok feil.

Har rettspsykiaterne og andre fagfolk tenkt på hvordan de skal håndtere dette problemet?

1 kommentar:

  1. Eg tvilar på at rettspsykiatarar og andre fagfolk har tenkt på korleis dei skal handtera dette problemet.
    Dersom nokon av dei som har same diagnose(r) får reaksjonar vert dei kanskje fortald at dette ikkje er noko å bry seg om.
    Fagfolk har fortald meg at ein diagnose berre er ei samling av symptom. Eg har likevel opplevd at dei same fagfolka fyrst og fremst ser diagnosen min, ikkje det mennesket som eg er.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post