18.10.11

Glimt av godt psykisk helsearbeid

I siste nummer av Tidsskrift for psykisk helsearbeid har en anonym bruker et innlegg med tittelen "Glimt av godt psykisk helsearbeid". Sitat:

Jeg vet jo at i tillegg til de dårlige erfaringene så har jeg med meg mer nøytrale, og også noen gode opplevelser, selv om jeg ikke har kommet på å definere disse som «godt psykisk helsearbeid» – til det har de virket for enkeltstående og tilfeldige. Når jeg nå tenker gjennom noen av mine gode erfaringer, framstår de for meg nærmest som betydningsfulle glimt; som korte, men sterke øyeblikk og små hendelser.

Jeg kan kanskje virke kravstor, men for meg har det ikke alltid vært nok å bli tilbudt det som regnes som god behandling, og det har slett ikke vært nok å få utdelt all verdens avanserte diagnostiske spørreskjemaer eller den foreskrevne medisin mot fortvilelsen. For selv om alt skjer etter boka, er det ikke gitt at jeg får de nødvendige tegnene på at jeg er blitt sett.


Jeg likte tittelen på innlegget, for jeg kjenner jeg litt igjen. Selv om jeg alt i alt har svært dårlige erfaringer fra hjelpeapparatet, så har jeg opplevd noen gode øyeblikk i terapirommet. Det er derfor jeg - i motsetning til en del andre - ikke har klart å gi opp troen på at profesjonell hjelp faktisk kan være til hjelp.

2 kommentarer:

  1. Det er disse glimtene som bidrar til et håp for endringer innen terapien.

    SvarSlett
  2. gamle ugle19.10.11

    Jeg merker meg dette i sitatet ditt: "For selv om alt skjer etter boka, er det ikke gitt at jeg får de nødvendige tegnene på at jeg er blitt sett."

    Dette anser jeg som klar melding tilbake til behandlerne og deres systemer. Lytt til pasienten. Jeg gjentar: Lytt til pasienten. Virkelig lytt.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post