19.10.11

Fortsatt Guds ord å mishandle barn

Da er det vel bare å gratulere Bibelselskapet, som i den nye bibeloversettelsen har valgt å fortsette å oppfordre til å rise barn, Ordspråkene 13,2422,15 og 23,13.

Tenker pastor Torp og alle fundamentalistene og sadistene er lettet nå.

8 kommentarer:

 1. Jeg er jo enig med deg. Men hva skulle oversetterne gjort? Jeg tenker at versene er skrevet i en tid da man hadde et slikt syn på barneoppdragelse. Så blir det desto viktigere å få frem i all undervisning og forkynning at Bibellesning faktisk handler om å tolke og forstå i en sammenheng. Men jeg er enig med deg at sadister kan finne støtte hvis de leser blindt. Og det gjør de dessverre sikkert.

  SvarSlett
 2. Anonym20.10.11

  Jeg har glede av å følge bloggen din, men den er veldig treg å få opp. Jeg har ikke verdens raskeste pc, men denne bloggen er tyngre å få opp enn de fleste andre. Er det fordi du har fylt opp mye på forsiden?

  SvarSlett
 3. Anonym: Takk for beskjeden.
  Er denne bloggen tyngre å få opp enn andre Blogspot-blogger, synes du?

  SvarSlett
 4. Jørgen Lund20.10.11

  Liv-Marit, jeg er enig med deg i at man ikke kan nyoversette seg bort fra denne typen formuleringer i Bibelen. Men såvidt jeg kan skjønne må det mer enn nytolkning og nylesning til for å unngå uspiselige budskaper fra den boka. Det er rett og slett mye man må distansere seg fullstendig fra. Jeg vet ikke ikke hva religiøse mennesker mener om dette, men sett fra min vinkel må man plukke det man liker og har sans for, akkurat som med all annen lesning. Da er Bibelen kanskje ikke lenger en hellig bok, men akkurat dét tror jeg alle vil tjene på. Jeg mener at jo mer man distanserer seg fra "et slikt syn på barneoppdragelse" som du sier, som egentlig slett ikke begrenser seg til oldtiden men nok er det mest utbredte den dag i dag, desto mer kritisk vil man stille seg til ideen om en far i himmelen og til å dyrke den lange fortellingen som begynner med Abraham, som jo betyr noe slikt som "stor og hellig far".

  SvarSlett
 5. Anonym20.10.11

  Sigrun: Ja, jeg synes den er tregere.

  SvarSlett
 6. Anonym20.10.11

  Ja, da gikk det mye raskere :)

  SvarSlett
 7. Anonym: Jeg har "fikset" litt på selve bloggen nå, så kanskje går den litt raskere.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post