22.10.11

- En suverän form för den existentiella berättelsen

Svenske Smålandsposten skriver i dag om sykdomsblogger. Idéhistoriker Karin Johannisson sier om disse bloggene at

- sjukdomsbloggarnas popularitet bland annat beror på att det i dag finns ett väldigt sug efter det självupplevda; och gärna lite på randen av det vanliga och utanför det lyckade.

- någonstans tror jag att många tycker om att bli berörda. I dag ska man vara så kontrollerad, cool och rationell, framgångsrik och forma sig själv mot en massa ideal, och då blir det här ett rum där man får känna och gråta.

- sjukdomsbloggen är en suverän form för den existentiella berättelsen, och om vad det är att vara människa. Att vara sjuk betyder att man går in i ett slags exiltillstånd, som i sin tur innebär att man ser andra saker. Man kan se det som är det viktiga och centrala i tillvaron.

1 kommentar:

 1. Anonym22.10.11

  Jeg tror; at det er en modvægt til det "FAKE" billede af virkeligheden - medierne præsenterer. Såååå lykkelige er vi jo heller ikke - i virkeligheden...

  Medierne er afhængige af at de ikke "lægger sig ud" med nogen, der kan tromle deres forretning.

  Og samfundskritikken der kan afledes direkte af mange de menneskelige erfaringer sygdomsbloggerne har; er IKKE stueren i medielandskabet...

  Vi mangler forbrugeroplysning, der gavner forbrugerne/borgerne. Den kommer bloggerne med..

  Og jeg spejler mig ofte i bloggernes oplevelse af magtesløshed og foragt overfor dehumaniseringen af/i de systemer, der kun burde være til for VORES skyld....

  Men som efterhånden mest er der for deres egen..

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post