12.10.11

Årsmøte med teater

I forbindelse med neste årsmøte til Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid (NFPH) vises teaterforestillingen F20.0 om 18-årige Sara som blir diagnostisert med  F20.0 Paranoid schizofreni. Forestillingen stiller utfordrende spørsmål ved dagens diagnosepraksis. Historien er basert på Runa Øvlands egne erfaringer som pasient, som hun også fortalte om i Sinn og Samfunn nr 4/2010.

Øvland er utdannet faglærer i praktiske og estetiske fag, kunstterapeut og historieforteller. Hun har jobbet i skole- og fritidssektor, som dramapedagog på sykehus, som frilans forteller og kulturarbeider - og har de siste årene i lange perioder vært frivillig i slumområder i Nord-India med grupper i Women Empowerment og politisk teater. Hun jobber nå som frilans teateraktivist i Norge, hovedsakelig med formen De Undertryktes Teater/ Forumteater - og har blant annet gjort prosjekter om psykisk helsevern, fattigdom, mobbing og rusproblematikk. Runa Øvland er styremedlem i NFPH.

Du kan lese om teaterstykket hos Erfaringskompetanse. Etter forestillingen blir det debatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post