5.9.11

Unnskyld, Christoffer

Øivind Aschjem, terapeut i Alternativ til Vold og en av intiativtakerne til reddesmaa.no, har skrevet en sang til minne om åtte år gamle Christoffer Gjerstad Kihle, som døde etter å ha blitt utsatt for vold i hjemmet. Sangteksten er en kollektiv unnskyldning fra alle, til Christoffer. Produksjonen av videoen er finansiert av Justisdepartementet. Les mer.

2 kommentarer:

 1. Jeg leste boken "Jeg tenker nok du skjønner et sjøl" om Christoffer rett før sommeren. Det var grusom lesning. Jeg fikk problemer med å sove, jeg ble både sittende og liggende å gruble. Hvordan kunne så mange se, men ikke handle?

  Stakkars vake gutten med de triste øynene. Mon tro hva han tenkte seg midt i dette. Følte han at han fikk som fortjent? Skjønte han at det ikke var han det var noe galt med, men mange andre rundt ham? Fikk han noen gang oppleve tanken om at han selv hadde verdi?

  Jeg kunne ikke stoppe å gråte da jeg leste boken, jeg måtte lese den og legge den vekk flere ganger. Jeg gråt til og med på biblioteket når jeg leverte den. (Bibliotekdama er veldig grei, hun vet jeg sliter med mitt. Hun takler meg om jeg tårer opp inne på biblioteket etter å ha lest sterke bøker eller sett sterke filmer.)

  Jeg kan ikke annet enn å si: Unnskyld christoffer jeg også. Dette ladet burde ha tryggere rammer for barn. dessverre finnes det utallige historier som ligner Christoffers historie. Jeg ønsker å sette fokus på det å varsle. Når man skjønner noe er riv ruskende galt, så sier man ifra. Som Kong harald sa det i et intervju engagn: "Det er ikke noe som heter pribatliv når barn ikke har det bra i sitt hjem". Vi er forpliktet til å hjelpe, til å varsle.

  Jeg har avgitt min lovnad i det stille at jeg skal varsle om ting jeg ser som ikke er bra. Jeg har gjort det før. Jeg gjør det igjen.

  Takk for fokus på et vondt og noe tabubelagt emne Sigrun. Jeg elsker bloggen din. Du er en stor ressurs.

  Klemmer fra meg

  SvarSlett
 2. Hei, Justina. Jeg har ennå ikke lest boka, men skal nok gjøre det. Det er sterkt det du skriver, "Fikk han noen gang oppleve tanken om at han selv hadde verdi?". Klem tilbake :)

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post