27.2.12

En psykologs rapport fra Sundvolden

I Psykologtidsskriftet forteller Øystein Teigre, spesialist i klinisk psykologi, om da han var på Sundvolden og hjalp overlevende ungdommer fra Utøya.

"Intet er meg fremmed", sa jeg tidligere, etter 35 års arbeid som psykolog. Jeg tok feil der jeg sto på kjøkkenet mitt, skrudde på potetene og skulle slappe av etter fire dager på fjelltur i Sylane. En telefon fortalte meg om Utøya og resten av situasjonen.

Personlig er jeg glad for at jeg leste artikkelen, selv om jeg først tenkte at det ville jeg neppe ha godt av, slik som jeg har det for tiden. Selvsagt var det vond lesning, men man vil vel uansett danne seg bilder av en katastrofe, og da er det like greit om de delvis kan skapes av historien til en som var der og hjalp til og gjorde en forskjell? Det ble ørlite lettere å skille denne katastrofen fra egne traumer etter at jeg leste artikkelen, som er omtalt i blant annet Aftenposten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post