3.8.11

Greit å snakke om galninger, sinnssyke og psykopater?

Ord som svarting og krøpling er utgått på dato. Men å snakke om galninger, sinnssyke og psykopater er fritt fram.

I sitt nye innlegg "Galskap i Norge", påpeker NAPHA-blogger Odd Volden at det er allment akseptert å strø om seg med nedsettende ord knyttet til psykiske problemer.

Les mer hos NAPHA.

2 kommentarer:

 1. Anonym3.8.11

  Kommenterer kun ordet psykopat da jeg selv har levd med en. Min psykopat slo meg gul og blå, dunket hodet mitt i murvegggen, tok kvelertak, ødela gjestander i huset osv. osv.
  Vi som deler hus med en psykopat, lever i skam, skyld og fortielse. Vi tier av redsel for ikke å bli trodd. Psykopaten har to ansikter: Det han viser innenfor hjemmets fire vegger og det blide, vennlige, sosiale åsynet han viser utad. Han lyver, manipulerer,truer og er en god skuespiller.

  Igjen et blogginnlegg som er med på å bringe folk til taushet, i stedet for å våge å betro seg til noen.
  Psykopater er farlige personer som fratar deg all selvtillit, selvtro og selvfølelse. De bryter deg ned til du selv ikke vet hvor grensen går for hva som er akseptabelt. Vi som lever med en, blir sint på oss selv fordi vi over tid blir så hjernevasket av psykopaten at vi ikke vet hva som er normalt å si/gjøre, tviler på oss selv og plasserer skylden på oss selv. MEN VI KAN/SKAL/BØR IKKE LA EN PSYKOPAT UTSLETTE OSS

  Jeg lar meg provosere av mange av innleggene/videreformidling av sitater på din blogg.
  Til alle dere som er fanget i en psykopats nett: Bruk det riktige ordet PSYKOPAT -eller omskrevet til hva psykologen foretrakk å omtale han jeg levde med:"En person med mange psykopatiske trekk". Betro deg til noen. La ingen tie deg i hjel, enten det er fagfolk eller en blogger.
  Og til slutt: Kom deg vekk. En psykopat forandrer seg aldri. Redd deg selv fra et destruktivt forhold.

  SvarSlett
 2. Anonym:
  Hei, jeg ville bare påpeke at den første halvannen setningen i Sigruns innlegg, ikke er hennes egne ord. Slik jeg ser det da. Det er de ordene som står først i artikkelen som hun linker til, en artikkel skrevet av en mann jeg ikke husker navnet på, men det fremgår av linken. Jeg har åpnet linken og lest det Sigrun linker til.

  Når det er sagt, så har du min største medfølelse "anonym". Jeg har også erfaringer med en psykopat (personen er diagnostisert av lege, faktisk), så jeg skriver bevisst ordet psykopat, så jeg skjønner hva du snakker om når du skriver om alt du har måttet gå gjennom. Håper du kom deg vekk fra denne personen til slutt.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post