3.7.11

Skammelig

Jeg slettet akkurat en kommentar her på bloggen, av en bruker som hetset andre brukere med en bestemt diagnose. Vedkommende - som var anonym - kunne blant annet fortelle at han/hun hadde snakket med en terapeut på fest, og at denne terapeuten hadde betrodd seg om hvor vanskelige innlagte med denne bestemte diagnosen var. Brukeren som skrev kommentaren, sa ikke noe om hvilken diagnose vedkommende selv har.

Det er virkelig ille å oppleve at brukere på denne måten hetser andre brukere. Men jeg synes samtidig at hovedansvaret for hvordan folk med psykiske problemer omtales, ligger hos fagfolk, hos klinikere, forskere og undervisere av fremtidige helsearbeidere. Jeg leser og hører om flere fra disse gruppene som synes å mangle evnen til respekt for folk som sliter psykisk.

Det er visst langt lettere å kjefte på VG for stigmatisering av psykisk lidende, enn det er å se på eget mulig bidrag til stigmatisering.

1 kommentar:

  1. "Det er visst langt lettere å kjefte på VG for stigmatisering av psykisk lidende, enn det er å se på eget mulig bidrag til stigmatisering."

    TILTREDES!!!

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post