16.7.11

Er ikke sadisme relevant?

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) mener de rettsmedisinske sakkyndige i MMS-legesaken, der en lege ble dømt for voldtekt, voldtektsforsøk og seksuell trakassering av i alt 22 mindreårige jenter, bidrar til en stigmatisering av sadomasochister. De sakkyndige har nemlig konkludert med at tiltalte blant annet lider av tilstanden sadomasochisme. LLH viser til at SM ble opphevet som psykiatrisk diagnose i fjor.

Jeg er overrasket over at lederen for Rettsmedisinsk kommisjon argumenterer med at dette er en sak som startet før SM ble fjernet som diagnose. I Dagbladet 12. juli kunne vi lese at både retten og de sakkyndige mente mannen kan trenge opp til 20 års behandling for diagnosene [sic] pedofili, sadomasochisme og alvorlige [dyssosial] personlighetsforstyrrelser. Hvorfor skulle han trenge behandling for noe som ikke lenger anses som noen sykdom? Ville man brukt samme typen argumentasjon i en rettssak i 1980 dersom en homofil mann hadde forgrepet seg seksuelt på en mindreårig gutt i 1976, altså mens homofili ennå var en diagnose?

Til tross for innvendingen min mot de sakkyndige lurer jeg imidlertid på om ikke en SM-legning kan tenkes å være relevant i en slik sak. Denne mannen har jo nettopp ikke hatt seksuelle forbindelser med jevnbyrdige, slik som ved normal sadomasochistisk aktivitet. Jeg vil hevde at det er verre å bli utsatt for et sadistisk overgrep enn et ikke-sadistisk overgrep. Det gjør et meget sterkt inntrykk å merke at overgriperen nyter smerten han påfører en.

Skal man først ha diagnoser på all slags faenskap, synes jeg absolutt man bør finne plass et eller annet sted i diagnosemanualen for sadisme som påtvinges andre.

2 kommentarer:

  1. Anonym16.7.11

    ENIG !!

    SvarSlett
  2. Anonym17.7.11

    Diagnose eller ikke diagnose burde ikke være noe relevant spørsmål her. Seksuell aktivitet som ikke skjer i frihet mellom likeverdie partnere er uansett forkastelig.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post