5.7.11

Baksnakking av lukkede blogger

Visste du at vanlige blogger bare er fasader? I alle fall dersom de handler om helse. For bak disse bloggene fins det hemmelige nettverk og agendaer: Lukkede blogger.

Bak fasaden ligger blogg nummer to, den rå, usminkede sannhet, hvor de invidde får ta del i en tankegang jeg ikke klassifiserer som annet enn strengt uegnet for andre enn profesjonelle fagarbeidere som kan hjelpe vedkommende.

Å ha en lukket blogg betyr at vi skjuler noe for Vesenet. Å ville ha noe privat, eller i gråsonen offentlig-privat, uten å innvie Det kongelige norske helsevesen i alle våre tanker, er selvsagt både umoralsk og farlig. I stedet for å ta ansvar og gjøre noe konstruktivt, sitter vi oppe om nettene og skriver i Bak Fasaden-bloggene våre.

Dette er en vanvittig sløsing med skattepengene til folk! Feilbehandling i Helsevesenet er som kjent et helt nytt fenomen, som først dukket opp på 2000-tallet da folk begynte å lage lukkede blogger. Tips VG om saken øyeblikkelig!

Men si meg, hvordan vet en person hva lukkede helseblogger pleier å skrive om?

7 kommentarer:

 1. Jeg har lest (og leser) en hel del lukkede "psykiatriblogger" - mange(men ikke alle) syns jeg passer beskrivelsen i Ingeborgs innlegg. Det er ikke dermed sagt at alle lukkede blogger er sånn eller sånn, eller i det hele tatt har det som tema. Jeg tror ikke Ingeborg skjærer alle over én kam, og det gjør ikke jeg heller. Vil også si, med tjukk strek under, at det IKKE er galt å kritisere helsevesenet, det er nødvendig for å få til diskusjon og mulighet for endring. Men jeg syns innlegget til Ingeborg er godt skrevet, og jeg tror det vil treffe mange (forHÅPENLIGvis ikke som direkte kritikk, men til ettertanke). Hva tenker du? Vil også ta meg friheten å sitere en annen, men like viktig, bit av innlegget:

  "Det er nemlig ikke noe galt med _hva_ som skrives på disse bakbloggene. Faktisk skrives det veldig mye bra, på sitt vis saklig og absolutt nyttig.(...) For det første er det leit fordi noen av tingene som skrives er i grunn gode forslag til endringer i institusjonene, om de ansatte bare hadde fått vite om det og kunne tatt stilling til det i et faglig samråd. For det andre er det trist at ufiltrert informasjon spres til unge sinn som ikke bare får en svartmalt versjon av helsevesenet servert hjemme i stua, men også en uformell opplæring i destruktivt handlesett. For det tredje, og aller viktigst, er det et sorgens faktum at så lenge helsearbeiderne aldri får se hva pasientene deres virkelig tenker, vil de fortsette å hjelpe dem som best de kan, uten at pasientene virkelig vil kunne nytte seg av behandlingen, for partene er på ulike planeter."

  Mvh Lise Hetland

  SvarSlett
 2. Fri og bevare meg fra at helsevesenet skulle invadere ens privatliv på denne måten!

  SvarSlett
 3. Hei Sigrun! Takk for tilbakemeldingen. Veldig leit at du oppfatter dette som baksnakking, jeg hadde håpet å formidle støtte og konstruktivitet for to parter.
  Flott at du har et bredt engasjement.

  SvarSlett
 4. Hvis sundhedspersonale virkeligt er så forhippet på, at få ændringsforslag, og på at få at vide, hvad folk virkeligt tænker, så står det altså skrevet mange steder på helt åbent tilgængelige blogge. Og så kunne man jo måske også overveje, at gå den mest direkte vej, og bare spørge. Hvis man så får et andet svar, end hvad der står i bloggene, og folk måske endda vælger, at kun skrive det på en lukket sådan, siger det vidst mere om spørgerens holdning til (og reaktion på) ærlige svar, end om de adspurgtes holdning til ærlighed (og åbenhed). Iøvrigt sært, at, siden der nu findes diverse lukkede blogge, som skribenten her åbenbart er godt informeret om, hvad de indeholder, at det ikke ser ud til at have haft den mindste betydning for dagens prksis i sundhedsvæsenet alligevel. Hvad med at komme i gang med ændringerne, når man nu alligevel er bekendt med kritikken?

  Hvad indhold som kun er egnet for professionelt fagpersonale, der kan ile den stakkels blogger til enhver tid til undsætning, angår, så er det måske, fordi denne blogger netop ikke ønsker, at professionelt fagpersonale skal komme rendende, at vedkommende skriver på lukket blog. Og så kan det professionelle fagpersonale jo tænke lidt over, hvorfor det mon er uønsket.

  SvarSlett
 5. Til det første du sier, Marian: Helsevesenet kan f.eks. lese Jan Olafs blogg. Den er åpen, i dobbel forstand.

  SvarSlett
 6. Elisabeth13.7.11

  Skuffende at du ikke gidder å gi noe respons til Ingeborgs svar her.

  SvarSlett
 7. Jeg pleier ikke å besvare alle kommentarer og hadde ikke noe å tilføye.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post