20.6.11

Tankevekkende kommentar fra Eva Rognvik

For noen uker siden intervjuet BT en somatisk syk psykiatriprofessor hvis plager ble psykiatrisert. Eva Rognvik fra Hieronimus hadde en meget interessant kommentar til dette i samme avis 10.06. Utdrag:

Det går som en rød tråd gjennom reportasjen at psykiateren oppfattet det å bli vurdert som psykisk syk som noe uhyrlig. Hun fikk «sjokk» da hun leste journalen, for der sto det at fastlegen hadde ment hun burde innlegges på Psykiatrisk klinikk.

Haver sa nei (!) til legen da han spurte om han kunne konsultere en av Havers kolleger (for psykiatrisk vurdering).

Var hun så skamfull av tanken på at en kollega skulle få vite om hennes mulige psykiske lidelse at hun fant det nødvendig å nekte å samarbeide om behandlingen på dette punktet? Hadde hun ikke tiltro til at en psykiaterkollega kunne vurdere henne på forsvarlig måte? Hadde hun ikke tiltro til sitt eget fag?

1 kommentar:

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post