25.6.11

Omtanke for lovbryterens psyke

Regjeringen ønsker alternativ til fengselsstraff for lovbrytere under 18 år, nemlig stormøte hvor lovbryter og offer møtes. Offeret skal ikke tvinges til å være med, men oppfordres til det. Når dette er et barn, tipper jeg det lett blir et press.

Det er slående, her som i så mange slike sammenhenger, at mens det er fokus på gjerningspersonens psykiske helse, er det ikke noen oppmerksomhet omkring offerets helse. Jo da, det står at et slikt møte kan være en belastning for offeret, men ikke mer enn det. Alle ord som begynner på psyk og traum, handler om bekymringer for hvordan gjerningspersonen har det!

Om ofre for lovbrytere står det at det at et stormøte er bra med tanke på at de skal "komme seg ut av offerrollen og komme seg videre i livet". Nok en gang fremstilles det som at å være offer for kriminalitet er en rolle man går inn i. Det komplementære overgriperrolle brukes aldri, heller ikke her.

Les også: En utstrakt hånd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post