23.6.11

Innlegg om tvang i dagens Klassekampen

I dagens Klassekampen har Marianne Bruusgaard, daglig leder ved kultur- og aktivitetshuset Villa Walle i Sandvika, et innlegg om psykiatrisk tvang. Utdrag:

Vi som ikke vet på kroppen hva denne tvangen innebærer, får høre fortellinger om hvor krenkende og smertefullt det kan oppleves. Så kommer alltid denne andre historien: Fortellingen fra en pårørende som har mistet en nær, og som mener at nettopp tvang kunne ha reddet livet. Eller fra en som i ettertid tenker at tvangen nok var nødvendig, om enn ubehagelig.


Så sitter vi igjen som lesere og lyttere og synes saken blir for komplisert å ta stilling til, og kanskje er praksisen grei nok som den er. Men det er noe som skurrer. For kan det virkelig være sånn at en «solskinnshistorie» om tvang kan veie opp for en overgrepshistorie?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post