21.6.11

Forumteaterforestilling på Tøyen i dag

I Tøyenkirken, som drives av Kirkens Bymisjon i Oslo, er det i dag klokka 17 en teaterforestilling, En ensom historie. Den er gratis og åpen for alle.

Forumteater er en interaktiv teaterform og en del av De undertryktes teater. Noen lesere kjenner til Runa Øvland, styremedlem i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid, som utøver av denne teaterformen med Teater Atter.

De undertryktes teater ble utviklet av den brasilianske regissøren, politikeren og forfatteren Augusto Boal.

Det er fra Sør-Amerika det kommer, alt sammen:

Frigjøringspedagogikken, grunnlagt av Paulo Freire, som lærte fattige indianere å lese og derfor ble en politisk trussel for Brasils myndigheter.

Frigjøringsteologien, som kaller de undertrykte Det korsfestede folket og hadde tilhengere blant prester og biskoper som ble upopulære hos Moderkirken i Roma, og drept av sine myndigheter for støtten til de fattige.

Frigjøringspsykologien, hvis grunnlegger Ignacio Martin-Baró, salvadoransk sosialpsykolog og jesuittprest, mente psykologiens oppgave er å tydeliggjøre de undertryktes situasjon og gi dem tro på sin stemme og sin mulighet til opprør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post