4.6.11

De onde blant oss

Jeg vet ikke hvem som er verst til å demonisere folk som psykiatrien har stemplet med personlighetsdiagnoser, fagfolk eller religiøse fundamentalister. Ser man på hyppighet, er nok de første verst. Godt hjulpet av journaliststanden.

Det triste er at det av og til synes å være helt legitimt å demonisere folk ut fra psykiatriske diagnoser. Det er veldig, veldig få som skriker opp når det er "psykopater", "narsissister" og "borderlinere" som rammes, i motsetning til når demonisering skjer ut fra hudfarge eller religion. Og det som er ekstra ille, er at det slett ikke er fra de mindre taleføre denne demoniseringen ofte kommer, men altså fra den utdannede - i egne øyne dannede - klassen. Inkludert folk som er satt til å hjelpe dem som strever med dårlig selvbilde - og har stor risiko for selvmord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post