21.5.11

Tips til deg som skal diagnostiseres

Virrvarr anmelder Elin Ørjasæters bok Det glade vanvidd. Ett av temaene i boken er psykiatriske diagnoser. Virrvarr skriver:

"Hun [Ørjasæter] konkluderer med at hun enkelt kan få den diagnosen hun vil ha i intervjusettingen, siden hun må “gjette” uansett. Og sammen med den diagnosen kunne hun fått alle rettighetene som hører sammen med den.

Da jeg ble diagnostisert i 2008, hadde jeg en tilsvarende opplevelse. Jeg gjettet mye, og forsikret meg om at jeg svarte på en måte som gjorde det vanskelig å putte meg i en bås jeg ikke ville ha (som personlighetsforstyrret). Jeg leste masse om DSM-intervjuene parallellt med at jeg tok dem. Jeg jukset altså."

1 kommentar:

  1. Trur ikke Virrvarr og Ørjaseter er aleine om å "jukse". Og hva er egentlig å jukse på sånne diagnostiske tester? Mange av spørsmålene er tvetydige, eller krever et urealistisk enten/eller-svar, sånn at man uansett må tilpasse virkeligheten for å få den til å stemme med spørreskjemaet.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post