31.5.11

Studentoppgave med bloggere som informanter

Tre svenske sosionomstudenter har gjort en undersøkelse om hvordan personer med psykiske lidelser beskriver sitt møte med sosialarbeidere. De brukte blogger som materiale.

Men skulle de informere sine informanter om at de studerte bloggene deres? De valgte å gjøre det først etter at materialet var samlet inn, slik at bloggingen ikke skulle bli påvirket av bevisstheten om studentenes nærvær. Informantene fikk da mulighet til å si nei til å bli med.

Andre spørsmål studentforskerne stilte seg:

Är det endast en viss specifik del av vår målgrupp som använder sig av bloggar för att beskriva sin situation? Får vi på så vis en begränsning av informanter som hade varit intressanta för vår undersökning, eftersom vi endast väljer att använda oss av bloggintresserade informanter?

De svarer bekreftende på dette spørsmålet.

Hade våra informanter skrivit annorlunda inlägg om de inte hade haft psykiska funktionshinder att brottas med?

Også her er svaret ja. De mener både å se tegn på psykisk funksjonsnedsettelse i enkelte blogginnlegg og de sier opplevelsen av møtet med sosialarbeideren vil påvirkes av hvordan klienten har det. Men dette betyr ikke at blogginnleggene ikke skal tas alvorlig eller at de ikke er sanne.

Les Jag får inte delta i mitt eget liv – en kvalitativ studie om hur personer med psykiska funktionshinder beskriver mötet med socialarbetare

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post