5.4.11

Tre bloggpostanbefalinger

Hva er galskap, og hva er normalitet? Dette er et eldgammelt spørsmål med mange svar. Tradisjonelt sett oppfatter vi ofte galskap i samband med realitetsbrist. Mennesker som opplever verden på en fundamentalt annerledes måte enn allmennheten, betraktes ofte som sinnsforvirrede.

I denne artikkelen skal vi møte Sofia som er en velfungerende og dyktig konsulent i et anerkjent firma. Da hun mister jobben, skjer det en langsom forandring som forulemper hele hennes liv. Poenget er å vise at grensen mellom det vi kaller galskap, og det vi kaller normalitet, ikke er så stor som vi kanskje tror.

Er veien kort fra “normal” til “gal”? av Webpsykologen Sondre Risholm Liverød
_____________________

Her til lands testes barna allerede fra førskolen av. Det vil si treårsalderen. Dersom et barn i førskolealder ikke har tilstrekkelig kunnskap for å gå videre til neste trinn, ja, da går dette barnet ikke videre men blir på trinnet sitt til han eller hun har lært det som læres skal.

Mannen min kom til landet da han var fem år. I begynnelsen forstod han ikke mye fransk og visste ikke engang hvordan han skulle få be om å gå på do.

Det er slett ikke sikkert han i dag hadde ligget langt over gjennomsnittet hva utdanningsnivå angår dersom språkmanglene ikke hadde blitt fanget opp såpass tidlig.

Ja til språktesting! på bloggen C'est la vie! (terapeutisk surmuling fra innvandrer i utlandet)
______________________

Å brenne andres hellige skrifter er så langt unna den gyldne regel som det går an å komme.

Men akkurat nå er det andre ting det er vel så viktig å få sagt:

Jeg skulle ønske at vestlige politikere og FN-topper kunne la være å felle all verdens religiøse verdidommer over det infatile bokbål-stuntet og i stedet konsentrere seg om å fordømme de alvorlige forbrytelsene som faktisk har funnet sted, nemlig drapet på flere mer eller mindre tilfeldige ofre i den fanatisk-religiøse nidkjærhetens navn.

Om det som kan skje dersom noen brenner Koranen på (preste)bloggen Haralds strøtanker (om livet, universet og alt sammen)

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for bloggpostanbefaling, Sigrun, det setter jeg stor pris på! Ha en fin dag :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for anbefalingen! Det kjentes bra.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post