3.3.11

Sykdomsperspektiv for barn

Understanding Mental Illness – Psychosis – A Booklet For Children

Her var det ikke annet enn sykdomsperspektiv. Ingen ting om psykososiale forhold.

Things to know if someone has a mental illness…
No one can cause 
another person to have a mental illness. It’s not anyone’s fault. 

You must remember that like diabetes, where most people have to take medicine for a long time, the same thing is true here also.

As long as a person takes their medications properly they should do well.

It’s hard to have any kind of illness. 

Psychosis is harder because it is hard for a person to know when their brain is not working.

2 kommentarer:

  1. British Columbia Schizophrenia Society, BCSS, er, ligesom amerikanske NAMI, en organisation, der i sin tid blev grundlagt af psykiatriserede personers forældre, der var godt og grundigt trætte af, at blive holdt ansvarlige for deres børns emotionelle vel og ve af psykiatrien. Det gjorde psykiatrien jo stadigt af og til, den gang i 1980erne, at holde forældre ansvarlige for deres børns trivsel.

    Hvad gør man som forælder, når man ønsker, at gå fri for ethvert ansvar mht. ens børns eventuelle problemer? Man gør selvfølgeligt hvad man kan, for at udbrede "kendskab" til biologisk-genetiske forklaringer på problemerne. Så er problemerne ingens skyld, slet ikke forældrenes. Og tys tys! vi siger selvfølgeligt ikke højt, at biologiske forklaringer implicit placerer skylden hos de psykiatriserede selv/deres angiveligt defekte gener og hjerner, nej. De kan ikke for, at de er født som "minusvarianter", de stakler!

    Man skal og kan nok ikke forvente andet af en organisation som BCSS, end at psykosociale faktorer ignoreres fuldstændigt. Alt andet ville jo undergrave BCSS-forældrenes selvbillede af at være ufejlbarlig som forældre.

    SvarSlett
  2. Interessant, Marian. Det synes å være et likt mønster av ansvarsfraskrivelse både fra foreldre og psykiskhelsefagfolk, og fra min synsvinkel er det sykt, men logisk: Når vi hindres i å gi våre foreldre/autoriteter ansvar for det de gjør, kan vi heller ikke ta ansvar for det vi gjør når vi blir foreldre/autoriteter

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post