27.3.11

Studietilbud for deg med brukererfaring

Galeforeningens høyskole tilbyr studier for personer med brukererfaring fra psykisk helsevern som skal bistå fagfolk i deres jobb med de gale og/eller være et supplement til hjelpeapparatet.

Vi ringer høyskolen for å få vite litt om de ulike tilbudene.

Rektor Gudrun Galerud kan fortelle at de har sju forskjellige studieretninger ved Galehøyskolen:

- På bachelornivå utdanner vi egenerfarere, egenverdserfarere, egenmedvirkere, egenverdsmedvirkere, brukererfarere, erfaringsbrukere og egenkonsulenter. På masternivå uteksaminerer vi foreløbig bare egenverdserfarere og egenkonsulenter, men vi håper å få opprettet mastertilbud for samtlige grupper.

- Dette er ganske nye yrkesgrupper, sier vi. Kunne du fortelle hva som ligger i de ulike betegnelsene?

- Egenerfarere er de som skal arbeide for at brukerne gjør genuint egne erfaringer, altså ikke lar seg fange av fagfolkenes tanke- og begrepsverden. Egenverdserfarerne skal arbeide for at brukerne opparbeider seg en følelse av egenverd. Spesielt viktig er det når de utsettes for krenkelser fra behandlingspersonalet. Egenmedvirkerne skal hjelpe brukerne til å medvirke i eget liv utenfor hjelpeapparatet, for eksempel når svigermor blander seg for mye inn i dagliglivet. Egenverdsmedvirkere hjelper brukerne til å holde egenverdet intakt. Brukerefarere er personer som alltid har det kulturelt førende brukerperspektivet i bånn, som du finner i Mental Helse. De har så å si konstant brukerbriller på. Erfaringsbrukere er brukere som utdannes til å bruke egne og andres erfaringer til helt på egne premisser å bli bedre brukere og brukerveiledere. Egenkonsulentene utdannes i å stå på egne ben og være konsulenter på sitt eget liv.

Rektor Galerud lover å sende oss studiekatalogen om få dager. Søknadsfristen til Samordna opptak er 15. april.

2 kommentarer:

  1. Anonym27.3.11

    Tror da rektoren heter Gud Rune Galerud :-)

    SvarSlett
  2. Her kan me som er brukarar jammen læra å ta i bruk erfaringskompetansen vår på mange konstruktive måtar. Trur eg skal søka på studiet som erfaringsbrukar sånn at eg kan læra meg å bli ein betre brukar.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post