8.3.11

Innlegg på Erfaringskompetanse: Feminismefri sone

Krisesentrene umyndiggjør ikke voldsutsatte kvinner, noe som dessverre ofte skjer innenfor det offentlige hjelpeapparat. Innenfor hjelpeapparatet må kvinnen ofte akseptere "ekspertenes" definisjon og valg av løsning på sine problemer, forteller Krisesentersekretariatet.

Den svenske psykiateren og feministen Kerstin Aldén har sagt at dersom klientens beretning inneholder opplysninger og påstander som utfordrer virkelighetsoppfatningen til behandlingspersonalet, så vekkes det motstand og settes spørsmålstegn ved den som har uttalt seg. Normal respons på krenkende eller traumatiske situasjoner blir til abnormalitet, skriver terapeutene Alisha Ali, Paula J. Caplan og Rachel Fagnant i en håndbok om kjønnsforskning i psykologi.

Les innlegget mitt hos Erfaringskompetanse.

2 kommentarer:

 1. Anonym8.3.11

  "normal respons på krenkende eller traumatiske situasjoner blir til abnormalitet". Hårreisende, men ikke overraskende fra det offentlige!

  Jfr. også foreldelsesfrister på overgrep, særlig seksuelle overgrep, som er svært korte, så korte at overgriperne i de aller fleste saker unnslipper fordi sakene anses som "foreldet" når de kommer til domstolene!

  Slik foreldelse kan i enkelte tilfeller også skylde offentlig ansattes helsefaglige inkompetanse, og manglende blikk for syke. Slik oppbevares syke etter seksuelle overgrep lengre enn lengst som snyltere og latsabber i det offentlige uten å kunne ta saken til retten fordi man ikke kjenner tapene slik ettersykdom kan ha påført en så lenge man ikke er uføretrygdet....

  SvarSlett
 2. Åsa Britasdotter sa det slik: "Vi er ikke syke. Som barn reagerte vi med sunne og naturlige forsvar mot et sykt samfunn. Vi var overlevende. Nå kan vi vokse ut av forsvarene våre og bli effektive overlevende, vi kan bygge vårt liv i den retningen vi selv vil"

  Jeg siterte dette i en artikkel som Det Beste bestilte av meg i 1988. Og det er interessant å se hva som ble sensurert bort. I selve bladet står det:

  "Vi er ikke syke. Vi er overlevende. Nå kan vi vokse ut av forsvarene våre og bli til effektive overlevende, vi kan bygge våre liv i den retningen vi selv vil".

  Måkke komme her og komme her og snakke om syke samfunn!

  Jeg har grublet i hele dag på hva vi skal kalle dette at "hjelpere" ikke fikser å få sin virkelighetsoppfatning utfordret, og kom plutselig på at det allerede fins to store og stygge ord for det: Fordommer og diskriminering.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post