19.3.11

Anti-viktimisme

Klikk her for et utdrag av boka The Cult of True Victimhood. From the War on Welfare to the War on Terror av professor Alyson M. Cole, se opptak av forelesningen hennes The New Politics of Blaming the Victim, eller les den svenske teksten Istället för politik: Skyll på offret!

Se også: Offerskap

4 kommentarer:

 1. Anonym20.3.11

  Det har gått så langt at selv enkelte ofre "ikke vil se seg selv som ofre", som de uttrykker det, vel vitende om at de da egentlig sier at 2+2=5. Hva med å slå opp i en ordbok? Hva med å se hva ordet offer betyr? Er man offer, så er man det! Punktum. Neste gang jeg hører noen som sier at de ikke vil se seg selv som offer så slår jeg. Hardt!

  SvarSlett
 2. På incestsentre får ikke brukerne lov av ansatte å kalle seg offer. De blir med andre ord "offer" for andres definisjonsmakt.

  Merkelig at det skal være mer tabu å være offer enn overgriper ...

  SvarSlett
 3. Per Son20.3.11

  Ja, det er helt sykt og vitner om forakt og selvforakt som springer ut fra forakten for svakhet.

  Jeg var forresten med på en gruppe på internet for ofre, men tror du ikke det kom inn en idiot der som ikke vil "se seg selv som et offer". Det var vel egentlig bare et tidsspørsmål med så mange hjernevaskede stakkarer det fins der ute.

  Dette er mennesker som helst ser seg selv som predator fordi de identifiserer seg med overgripere. Egne og andres overgripere. Så konkret er dette at jeg har hørt voksne folk sitte å diskutere hvilket dyr de helst ville ha vært. Og da velger de alltid et rovdyr - for det er så kult med et dyr som river andre i fillebiter, liksom. En gang infiltrerte jeg og en kompis en slik diskusjon på jobben med en plan vi hadde snekret sammen på forhånd. Vi argumenterte heftig for at det måtte være best å være et ekorn, til de andres store forvirring. Etter en stund døde hele diskusjonen ut. Predatorbeundrerne trakk seg tilbake og virket flaue. Hva er det vi sitter og diskuterer, tenkte de nok. Diskusjonen "hvilket dyr ville du helst være?" dukket aldri opp igjen. Jeg tror de hadde ant at de hadde utlevert noe i seg de ikke var helt sikre på hva var og hvor kom fra. :-D

  SvarSlett
 4. Mille21.3.11

  Media ser ut til å elske historier om voldtektsofferet som nektet å se på seg selv som et offer, og på den måten kom seg videre. Men altså, det er jo mulig å komme seg videre selv om man kaller en spade for en spade og sier at ja, jeg er et voldtektoffer! Det er ikke slik at i dét man slutter å se på seg selv som et offer, så kommer man over overgrepet.

  At man har posttraumatiske reaksjoner er ikke det samme som å spille en offerrolle. Jeg har ikke hørt noen bli beskyldt for å spille en angstrolle, bipolarrolle eller schizofrenirolle.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post