7.2.11

Tekster av Odd Volden

Odd Volden har på oppdrag fra Erfaringskompetanse.no samlet og kommentert tidligere upubliserte tekster han har skrevet i perioden 1998-2010. 

Siden jeg er så lite glad i "presise", psykiatriske diagnoser, kan jeg sitere et par avsnitt om det:


En foredragsholder sa tidligere i år omtrent følgende: 

"Personlighetsforstyrrede menneske trenger en brødskive, ber om et brød, og får hele bakerbutikken". På et plan er det meg helt ubegripelig at det går an å si noe slikt fem år inn i Opptrappingsplanen, på et annet plan er det dessverre alt for forståelig: Mennesker som trives med å objektivere og som er ute av stand til å relatere en til en med mennesker med psykiske lidelser forsvinner ikke etter hvert som psykiatrien blir avkledd en habitt - de ikler seg dessverre bare en annen. 


En venninne av meg, som første gang hun traff meg presenterte seg som "N.N, emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse, samme diagnose som X.X (en av de som ble dømt for barnedrapene i Banheia)", fortalte nylig følgende historie: En bekjent av henne fortalte at han, som alltid hadde blitt skikkelig behandlet på det lokale sykehuset, plutselig ble behandlet på armlengdes avstand, kjølig og avvisende. Han skjønte lite, helt til han fikk seg forklart at han nå var diagnostisert som personlighetsforstyrret og at hans atferd nå generelt ble betraktet som "manipulerende". (s. 121)

Upubliserte tekster om og fra brukerperspektivet på psykisk helse - Odd Volden januar 2011.pdf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post