18.2.11

Siste nummer av Psykisk helse

Psykiatriens dårlige historie er at man på forskjellig vis har distansert seg fra smerten, og dermed menneskeligheten hos dem det gjelder

Finn Skårderud i siste nummer av Psykisk helse.

Bladet har intervju med Amal Aden om hennes erfaringer med hjelpeapparatet, med Per Tore Iversen, som har skrevet masteroppgave om brukermedvirkning, med psykiater Trond Aarre, som påpeker at man bruker det medisinske systemet for å oppnå noe utenfor medisinen når man setter diagnoser fordi Nav trenger det. Aarre sier det kan bli bedre forhold innen psykisk helsevern om 10-15 år (hvem har tid til å vente så lenge på god hjelp?). 

Psykisk helse intervjuer også forlagssjef Einar Plyhn, som ble sykeliggjort da hans to nærmeste begikk selvmord.

1 kommentar:

  1. Anonym21.2.11

    Takk nok en gang, Sigrun, jeg fulgte lenken og leste Skårderuds ytringer. Han fokuserer på noe essensielt i denne sammenhengen. Som også gjelder innen andre foretak. Mennesker med behov for hjelp blir fort 'papir', et journalnummer eller hva det enn er. I en ramme der det bedriftsøkonomiske og kostnadseffektivitet settes øverst. Men resultatet eller 'avkastningen' i fht. det enkelte mennesket er sjelden målbar før lang tid har gått. - Vi snur oss bort. Forenkler moralbegrepene - og holdningene våre? Lisa

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post