7.2.11

"Presise" diagnoser på overgrepsutsatte barn


I artikkelen "Oppdrag ADHD" i A-magasinet fredag sier psykiater og professor Jan Haavik at ADHD er en sekkebetegnelse: "Det kan være sosiale forhold eller biologiske mekanismer, eller en kombinasjon av disse. Vi ser på mulige biologiske årsaker, fordi det er det vi har mest greie på". 

Hva i all verden er dette for slags begrunnelse? Burde man ikke for det første forske på ting man har minst greie på fra før; for det andre på sammenhengen med overgrep mot barn, som er et alvorlig samfunnsproblem? Kan det ha noe å gjøre med at 
Haavik sponses av produsenter av ADHD-medikamenter? 

Traumatiserte barn som er "heldige", får soldatdiagnose
 i stedet for ADHD, fordi man ikke har laget noen diagnose for gjentatte overgrep mot barn. PTSD ble ut
viklet for amerikanske Vietnam-veteraner og passer dårlig som mål på skader barn kan ha fått av overgrep og mishandling.

Når jeg ser to overleger snakke om "presis diagnostisering" i Aftenposten i dag, blir jeg kvalm.   

1 kommentar:

  1. Anonym8.2.11

    Fint du gjennomskuer "legen" mht hans forholdt til ADHD-medisinprodusenten! Virkelig til å bli kvalm av! Penger , penger, penger. Så du Puls i kveld? Innmari interessant fokus på legers ansvar ved pillemisbruk og avvenning. Sistnevnte noget difust - ikke måte på over hvor laaaaaaang tid dr. Jørgen Skavlan skulle ta en slik laaaaaangsom avvenning. Smerteklinikkene har stort ansvar for medikamentavhengigheten - det er jo klinikker som nettopp lever "av" disse pillenarkomanene. Har en i familien, så jeg kjenner meget godt til det. Vondt å være "medmisbruker" som det heter. I Puls en meget modig dame som fortalte om flyskrekk som begynnelsen til sitt pillemisbruk. Og fengsel. Så også i min familie. Fengsel. Disse våre kjære mister dømmekraften - piller er eneste fokuset. Trist! Så for litt siden på Tv2 nyhteten at advokat Asbøll visstnok nå fremmer millionkrav mot lege for en som ble pillenarkoman, - men så selv bestemte seg for at nok er nok - og ble pillefri. Nå går hun til sak mot legene. Håper på flere slike! Men det må jo være den enkelte selv som bestemmer seg for at man har et problem. Mitt kjære familiemedlem har i forbindelse med fengselsoppholdet vært igjennom tvangsavvenning. Ingen hensikt! På'n igjen på pillekjøret - takket være god hjelp fra smertelegen - straks ute i det fri igjen.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post