4.2.11

Om barn og psykofarmaka på TV

En dokumentar fra BBC som går på NRK de nærmeste dagene, handler om barn og medisinering. Flere og flere barn får diagnoser som forteller at de har en eller annen psykiatrisk forstyrrelse. Louis Theroux vil finne ut mer om dette fenomenet og tar turen til University of Pittsburgh Psychiatric Clinic der rundt 4000 barn er innskrevet.

Se på nett-TV 


Se sendetider på NRK

5 kommentarer:

 1. Kan også ses udenfor Norge, i hvert fald kunne jeg godt se filmen her i DK.

  Oscar Bukstein står for resten på Novartis' (Ritalin) og Shire's (Adderall) lønningsliste.

  SvarSlett
 2. Marian: Takk. Da har jeg fjernet den merknaden om "utenfor Norge".

  SvarSlett
 3. Sigrun, jeg aner ikke, hvad for en teknik de benytter sig af for at begrænse adgangen til deres programmer. I princippet kan man jo nemt se, at jeg ikke bor i Norge. Men muligens er det "filter" eller hvad det nu er, de bruger, lidt grovere end som så, og jeg bor jo ret tæt på. Så, meget tænkeligt, at man ikke kan se programmet, hvis man bor noget længere væk, end i Nordsjælland.

  SvarSlett
 4. Det er ikke tilgjengelig i København.

  SvarSlett
 5. Anonym23.8.11

  Det psykiske helsevesen er åpenbart grotesk. Behandling med psykofarmaka og en rekke andre medisiner kan sammenliknes med den tid hvor pasienter ble lobotomert. Det er helt klare paralleller som kan trekkes. Dette er det vanskelig å påpeke i det offentlige rom, og dette skyldes en rekke uheldige faktorer. Noen av dem kan nevnes her: Psykiatriens makt. Økonomisk symbiose mellom famrasøytindustri og psykiatri. Dogmatisme, og ingen ekte vitenskapelig tilnærming til hjernens mekanismer/funksjoner. En grunnleggende stigmatisering av pasienter. Mangel på forståelse av det åndelige hos mennesker. Et rotløst samfunn, med grunnleggende feil verdigrunnlag og etiske prinsipper. Økonomisk vekst, og et elitistisk samfunn. Det er tøft å gå på barrikadene. Det hadde vært morsomt hvis de som VIRKELIG har erfaring med dette, dvs. folk som meg, som står på den andre siden i skyggen, kunne sette en strek for "øvrighetas" psykiatriske enevelde, og maktmonopol på kunnskap og innsikt.

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post