23.2.11

Det er mulig

For to dager siden ringte jeg og snakket med noen i bydelen. Først traff jeg en interessert og hyggelig mann; senere snakket jeg med en like omtenksom dame. Jøss, er det virkelig mulig å treffe folk som er så fine når man er en "bruker", og som attpåtil sliter psykisk? undret jeg. Ja, det var det nå.

I halvannet år hadde jeg tenkt på å ringe bydelen på grunn av et problem jeg har. Men jeg hadde ikke turt, før jeg nå bare måtte. Jeg var så fryktelig skremt etter sist jeg hadde med bydelen å gjøre.

Jeg har tidligere her på bloggen skrevet litt om en støysak jeg hadde i bydelen, om at måten jeg ble møtt på traumatiserte meg sånn at jeg fikk en utmattelsestilstand, som jeg nå har på femte året. Og ikke minst om at jeg ikke ble trodd på at støyen faktisk eksisterte og ble truet med tvangsinnleggelse i psykiatrien - jeg som aldri hadde vært utsatt for tvang - fordi de visste jeg slet psykisk. Hva ville skjedd meg om jeg ikke et par dager tidligere hadde fått i hende en støyrapport som dokumenterte at støyen var utenfor mitt hode?

Nå kan jeg kjenne på hvor sterk den har vært denne nye utryggheten som tvangstrusselen fra bydelsoverlegen brakte inn i livet mitt. Men hvordan må ikke da utryggheten være for mange som faktisk blir utsatt for tvang! Jeg vet om flere som blir redd både helsevesen og politi etterpå.

Selv øyner jeg nå håp om at det kan være mulig å bli kvitt utrygghetsfølelsen, dersom jeg får oppleve nok av det motsatte, slik at jeg har en grunn til å tro at man kan bli behandlet bra. Dette burde vært en utfordring etater og institusjoner innen velferdsapparatet tok tak i: Å se på hvordan de kunne hjelpe mennesker de har klart å skremme.

Litt om redsel for terapeuter: Blogging og psyke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post