13.1.11

Vil du skrive om incest?

Støttesenter mot incest i Oslo ble startet i 1986, og fyller 25 år i 2011. I den forbindelse gir tidsskriftet deres, Ikke Stikka', ut to jubileumsnumre. Derfor ønsker tidsskriftet bidrag fra personer som er berørt av problematikken.

De har en vid definisjon av incest: "Incest er seksuelle overgrep begått av en tillitsperson. Eksempel på overgripere kan være foreldre, søsken, lærer, nabo, trener og andre familiemedlemmer." Noen stikkord for den som skal skrive: 

  • Diagnosen fanger
  • Hva virker?
  • Erfaringer fra støttesenteret (en evalueringsrapport fra Nordlandsforskning viser at brukermedvirkningen ikke alltid er god nok ved incestsentrene)
  • Erfaringer fra psykisk helsevern 
  • Hvordan møte folk i krise?
  • Å (ikke) snakke om overgrepshistorien

Deadline for første nummer er 1. mars 2011. Adresse: post@smioslo.no Merk mailen med "Ikke Stikka'".

Tidsskrift for psykisk helsearbeid (TPH) hadde i 2005 et temanummer om psykisk helse og overgrepsproblematikk. Lederartikkelen skrev redaktøren for TPH sammen med redaktøren for Ikke Stikka'. Les den her 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post