3.12.10

Erfaringskompetanse intervjuer prisvinner Hege Orefellen

- Det å sette fokus på negative konsekvenser av tvang er ikke det samme som å ikke anerkjenne at andre kan ha positive eller blandede erfaringer. Det som imidlertid er problematisk er at positive erfaringer ofte brukes i tvangsdebatten i et slags forsøk på å veie opp for, eller nulle ut, negative erfaringer. At det også finnes mennesker som har gode erfaringer, kan aldri veie opp for, eller legitimere, overgrep, undertrykkelse og menneskerettighetsbrudd, sier Orefellen til Erfaringskompetanse.no. Hun  mener at en "balanselinje" ofte blir brukt til å kvele hele debatten, og til å stanse rettmessig kritikk mot umenneskelig praksis.

Les intervjuet hos Erfaringskompetanse.

1 kommentar:

  1. Ja det er helt sant som Hege sier der. Jeg snakket med en som jobbet i psykiatrien og sa at det var utrolig mange som var blitt ødelagt. Da sa hu n avvæpnende, men vi har da hjulpet noen. Hva er det for slags god dag mann økseskaft svar. De går i forsvar istedet for å begynne og debattere.

    SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post