19.12.10

Avisene om @nicecap


I gårsdagens VG Helg fikk @nicecap tre siders omtale. Om du ikke vet hvem han er, kan du lese lenkene nedenfor.

Nisselue for eksempel, har skapt en ny litterær stemme på nettet, en så egen stemme at man blir hekta når man først får sansen for ham, sier Elin Ørjasæter.


«Nicecap» heter egentlig Bjørn Hansen. Han er utdannet siviløkonom, har hatt gode jobber i både privat og offentlig sektor, men levde etter hvert for hardt. Han gikk på en ordentlig smell i 1995.
«Nicecap» har skaffet Bjørn Hansen noe han ikke hadde før, nemlig et anselig nettverk. I dette nettverket finnes nå også noen av Norges mektigste.

Samfunnsgeograf Karl-Fredrik Tangen mener Jens Stoltenberg bruker kontakten med Bjørn «Nicecap» Hansen på Twitter som et alibi for velgerkontakt.
– Politikerne forsøker også å skape et bilde av seg selv som vanlige folk. Der Jens Stoltenbergs far var vanlig fordi han hadde grovbrød til frokost, er Jens vanlig fordi han har kontakt med Bjørn Hansen, sier Tangen.
– I stedet for å svare 300000 velgere, så plukker Stoltenberg ut den mest arketypiske velgeren av dem alle. Politikerne har nesten aldri en slik kontakt med velgerne, og derfor blir det også en sak for pressen, sier Tangen.

1 kommentar:

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post