22.11.10

– Skriv til NAV – håndhev dine rettigheter

Som jeg skrev om i forrige uke i denne bloggposten, førte en nylig vedtatt lovendring til at NAV – Arbeids- og velferdsdirektoratet – i folketrygdloven ble gitt det som fra regjeringens side var ment som hjemmel for at NAV kunne kreve utlevert blant annet trafikkdata om borgerne direkte fra vedkommende teleselskaper, uten noen som helst form for uavhengig forhåndskontroll.

Enhver borger som i det seneste år har hatt en stønadssak hos NAV bør derfor, etter min mening, i det minste vurdere å skrive følgende i et brev til NAV, med kopi til Arbeidsdepartementet.

Les advokat Jon Wessel-Aas' blogginnlegg Skriv til NAV – håndhev dine rettigheter.

6 kommentarer:

 1. Anonym22.11.10

  Tusen takk, Sigrun! Ja, det skal jeg jammen gjøre, på mail, orker ikke brev. Epost er å anse som andre dokumenter. Sender til bydelsdirektør og Nav-lederen. Skulle ikke forundre meg om jeg er en av de "mistenkte". HOHOHO

  SvarSlett
 2. Nå er det visst slik at man ikke behøver å ha vært i kontakt med NAV engang, NAV har fått en generell tillatelse til å overvåke akkurat den de vil. Jfr Dagbladet

  SvarSlett
 3. Ja, nå så jeg at det gjelder alle borgere.

  SvarSlett
 4. Anonym23.11.10

  Nav er blitt det nye gestapo. Eller det nye DDR i Norge. I østblokklandene benyttet man metoder Stasimetoder, liksom de Nav nå benytter. Angiveri. Ingen kunne stole på noen. Alle spionerte på alle. Nav er blitt den nye politietaten i den norske stat - med hjelp av bevisstløse politikere og folkevalgte!

  Når Senterpartiet møtte med uerfaren vararepresentant da Stortinget behandlet saken/Loven om dette, antas at Meltveit Kleppa kan ha uteblitt med nettopp den hensikt at Regjeringen skulle få saken igjennom.

  Senterpartiet har jo i det siste blitt avslørt som juksemaker pipelort både i mastesakene i Hardanger, Meltveit Kleppa og Liv-Signe Navarsete har mottatt bestikkelser i form av verdigjenstander som smykker og lignende.

  Forhenværende stortingsrepresentant for SP, Magnus Stangeland, sitter nå tiltalt i Oslo tingrett for å ha tilranet seg gullpensjon, og opptrer som om han har vært bevisstløs som Stortingspolitiker. Han tok en sjanse, lot det stå til, og spiller nå for galleriet som den uvitende, godtroende fjott.

  Jeg mistenker Senterpartiet for å ha ugreie korrupsjonslignende tendenser integrert som en viktig del av partikulturen. Som så later som om de "ikke visste".... Vel, det er en sjanse å ta, og det gjør tydeligvis SP. Skuffende!

  SvarSlett
 5. Anonym23.11.10

  Hva gjør man hvis man ikke får svar fra Nav på ens håndhevede rettigheter slik forslaget til tekst fremgår fra advokat Jon Wessel Aas?

  Nav kan la være å svare. Henvise til at din henvendelse utgjør merarbeide for etaten, og at du derfor er en byrde for det offentlige. Og så frata deg disposisjonsretten til trygdeytelsen din. Så enkelt. Iflg de nye tilleggene i folketrygdlovens §22-6.

  SvarSlett
 6. Anonym23.11.10

  En eller annen avis nevnte at det var Tele 2 som hadde utlevert info. Har epost der. Har nå kontaktet Post- og teletilsynet med forespørsel om hvorvidt jeg kan kreve bekreftet evnt. avkreftet hvorvidt det var meg som var "offeret".

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post