21.11.10

Om blogging når man er syk

Bloggeren Gudrun Jona Gudmundsdottir har en positiv blogg med egne tegninger og betraktninger. Men i oktober 2010 havnet historien hennes på forsiden av Dagbladet. Det ble avslørt for hele Norge at Jona Gudmundsdottir hadde kronisk urticaria og depresjon. Hun hadde legeattester på at hun var for syk til å følge undervisningen. NAV avslo likevel søknadene hennes om arbeidsavklaringspenger. Avslaget ble forklart med bakgrunn i bloggingen – hun kunne jo umulig være for syk til å gå på skole, når hun blogget så positivt og så mye.

Les Jan Frode Haugseths blogginnlegg hos forskning.no.

1 kommentar:

 1. Anonym21.11.10

  Nav har oppnådd det Nav ønsket: taushet!

  Nav liker dårlig at andre utenforstående kjenner til hvordan Nav mishandler sine Nav-brukere på forskjellige måter.

  Bare den siste uken har Nav avslørt i Brennpunkt hvordan Navs to trygdeleger og jurister galant og arrongant har hevet seg over flere medisinske spesialisters anbefaling av uføretrygding av yrkesskadede tannlegeassistenter.

  Før helgen viste et innlegg på nyemeninger.no at Oslo kommune (Nav sosialtjeneste) tilraner seg ytelser fra de som allerede ligger nede pga kronisk sykdom ved å misbruke §22-6 om frivillig og tvungen forvaltning, dvs. at Nav kan frata deg ytelsen du har hvis Nav mener at du ikke bruker den slik Nav vil du skal bruke den, dvs "til beste" for deg selv - uten at "til beste" er spesifisert i loven. I tilllegg kan Nav også tilrane seg disposisjonsretten over din ytelse ved å hevde at du med dine henvendelser til Nav ligger systemet "til byrde", at du utgjør "en merbelastning"! Uten at loven spesifiserer eller angir hvor mange henvendelser som skal til før saksbehandlere anser deg som en "merbelastning"! Så her skal man jaggu passe seg! Plutselig er man økonomisk umyndiggjort etter saksbehandleres eget forgodtbefinnende! Kanskje av en så enkel grunn at kommunen / Nav sosialtjeneste har behov for å spare eller tjene penger!!!!

  Nå har Dagbladet i helgen også avslørt at Nav kan spionere på både våre telefoner og mailer - noe politiet bare kan drømme om uten at de går om Post- og teletilsynet med slik søknad. Nav er blitt en politietat i staten og alle mottakere av offentlige ytelser anses automatisk som potensielle kriminelle, men uten personvern - i forskjell til kriminelle som først må igjennom en domstol for å bli dømt, kan Navs saksbehandlere ta seg frem som ingen andre!

  Skjebnens ironi at det samtidig sitter to forhenværende stortingspolitikere tiltalt i Oslo tingrett, mistenkt for ran av stortingspensjoner! Man kan virkelig lure på om politikere generelt er bevisstløse i sine tillitsverv som folkevalgte, ettersom den ene mer uklare loven etter den andre vedtas til fordel for Nav - og tilsynelatende forebygging av trygdesvindel.

  Trekk heller udugelige, bevisstløse politikere og offentlige ansatte som tilsynelatende "ikke visste" i lønn - og gi dem sparken!

  SvarSlett

Virker ikke lenken(e)? Da vil jeg bli kjempeglad om du har tid til å gi meg beskjed via kontaktskjemaet i bloggens sidefelt.

- LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

- BRUK NAVN, ditt virkelige eller et fiktivt. Velg Navn/nettadresse (ikke Anonym), og skriv inn navnet. Nettadresse er ikke nødvendig.
- Logger du inn med Google-konto, kan du få kommentarer tilsendt på e-post.
- Kommentarer som ikke holder seg til saken eller er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Motta nye innlegg på e-post